Daisypath Anniversary tickers

Lilypie Second Birthday tickers


Friday, April 02, 2010
Duit byk tak semestinye bijak

Aku selalu ada masalah bile nak tulis title posting..

Hari ni Good Friday, org UK cuti so boleh masuk normal hour (9-5.30pm).
tp normal la sgt, sampai ofis still pukul 11pg (eh awal la tu :P still pagi).
This few weeks workload sgt kurang. Testing phase, so keja dtg sikit2. This week boleh kata takde keja langsung.

So semlm chow kul 8mlm, fetch Azhar kat rumah n pegi amik Fatin.
Decided to bring her to Petronas hyperstation. First stop pegi MaxValue. Bagi Fatin main trolley with car tu. Pusing2 beli barang sket. Minah ni takat car mcm ni berani la, kalau car/train yg letak duit tu, nanti bile dah start gerak, dia nangis nak turun. Tp bile tolak dia guna trolley ni, kita takleh nak stop tgk barang plak. dia akan jerit2 suruh gerak. Mcm2 peel la.

Pastu kuar je dr situ, nampak seekor Jaguar ni (keta jaguar la)..tgh sibuk nak side parking depan kedai. Ini la yg aku selalu ckp, keta je mahal, otak tak reti pakai. Keta dia tu dah la panjanggg..panjang okeh walaupon sedan. Dah tau keta panjang, nak gak menyempit parking kat space yg mmg sah tak muat utk keta jenis tu. Space yg ada muat2 utk keta sedan biasa je. Keta ko tu luar biasa panjangnye.. dah la bersusah payah fwd reverse fwd reverse nak kuarkan balik keta yg dah separuh masuk parking. dr tadi taknak ukur tgk muat ke tak, dah masuk baru terhegeh2 nak kuar, sampai terlanggar2 bumper depan Swift (kereta belakang dia). Aku berdiri je tgk sebagai saksi (selepas beberape kali terjerit kecik) kalau2 dia bump Swift tu sampai jatuh bumper..sib baik tak. Dan sib baik gak la dia berjaya kuar sebelum owner Swift tu kuar dr kedai. hahha betul2 like 10 seconds lepas dia berjaya lepaskan diri, owner Swift tu sampai keta. Manusia2.

Dah tau area tu susah dpt parking, bwk jugak keta panjang. Pastu dah tau keta ko tu panjang, pegi la parking kat upper level. bukannye takde parking. Nak gak parking mcm ko tu bawak keta kancil/kelisa/mini/(insert any compact car here). Dan2 Azhar ckp, nnt kalau kita kaya ada duit nak beli keta mahal, kita beli Mini Cooper je la..huhu Insya Allah bang..satu hari nnt.

Dah lepas tu kami ke McD. bawak Fatin main slide (@10pm). Tak mkn pon, lepas main terus blah..aku ni takde aura baik ngan McD situ..huhu



Posted at 02:56 pm by rina

rina
May 31, 2010   03:42 PM PDT
 
yup yg jenis kiss assess ni mmg annoying..tp tutup je la sebelah mata sebelah telinga. asalkan tak kacau hidup kita
mawar
April 21, 2010   01:12 PM PDT
 
its more on the attitude kot. derang fikir byk duit keta besar leh buat apa2 je.
simple scenario.. observe how ppl kissing ass of thier bosses kat ofis. hehs. annoying kan.
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments







Previous Entry Home Next Entry



rina
October 11th 1983  (Age 34)
Female
Ampang


   





<< April 2010 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30

::Aidil::
::Aliza::
::Ayuni::
::Azhar 1::
::Azhar 2::
::Azwa::
::Baidzurah::
::Dana::
::Effi::
::Ella::
::Erni::
::Farah Dina::
::Farid::
::Fikri::
::Futra::
::Hainey::
::Hariza::
::Harni::
::Izma::
::Kmie::
::Mama::
::Mas Rizal::
::Mawar::
::Nadiah::
::Nik Faris::
::Pejai::
::Sayuti::
::Shawn::
::Shsuya::
::Siti Lina::
::Siti Sarah::
::Wan Amira::
::Yusnida::
::Zulhardy::

Clan
::Genting::

Foto
::Mine::

Few other links
::Hotmail - Sign In::
::Yahoo Mail::

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!






Contact Me

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:




rss feed